Oefening voor rouw en verlies

Een begeleide luisteroefening voor wanneer je verdriet hebt om een verlies. Deze oefening is deel van in totaal 6 oefeningen die je op usb ontvangt wanneer je ‘Herinner je loved one‘ sessies boekt. Ik vind het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot een oefening en het is een prettige manier om te horen of het je aanspreekt. 

De oefening die ik beschikbaar stel heet “Verzachten in verdriet“.
Deze oefening kun je gebruiken om het verdriet, dat opgeslagen ligt in je borst, zachter te maken. Een gevoel van druk op je hart of achterin je keel. De pijn die je voelt mag er zijn. Verdriet is geen zwakte. Laat het toe, omdat het juist daarna zachter zal worden. Wanneer je verdriet wegdrukt en hard bezig bent om het geen kans te geven, dan zullen andere (positieve) emoties ook afvlakken. Verdriet is niet fijn, maar hoort bij het leven en wanneer je het toe begint te laten zal het je ook helpen in het helen. Als je merkt dat het verdriet je te veel overweldigd, kun je de oefening altijd stoppen. Dat is niet erg. Morgen is weer een nieuwe dag om te oefenen.

Heb je vragen over de oefening of heb je misschien andere vragen?
Je kunt via deze pagina altijd contact met me opnemen. Ik sta je graag te woord. Veel liefs en sterkte in het dragen van je verlies.

hoe ga je om met de dood

Schrijf je in als je graag maandelijkse inspiratie ontvangt voor een rustiger, minder stressvol en meer authentiek leven.