Yogalessen op basis van donatie

Yogalessen op basis van donatie

Yogalessen op basis van donatie

Laatst legde ik mijzelf neer op de bank en floep, toen in één keer, ontstond dit prachtige idee. (Vind ik zelf). Zo fijn wanneer zulke dingen gebeuren. Ik stel me dan altijd voor dat er iemand al een hele tijd klaar zit om dat idee in mijn hoofd te planten en telkens denkt: “Als ze nou eens even rustig gaat liggen, dan kan ik eindelijk dat ideetje in haar hoofd leggen”. Haha.

Anniek, wat ga je doen?

Anyways. Ik begin in december met yogalessen op basis van donatie. Dit gaat voor de eerste keer gebeuren op zaterdag 12 december. Het is een lange yinles van 90 minuten (9.30 – 11.00 uur). Terugkijken is ook mogelijk. Iedereen mag meedoen. Ook als je normaal gesproken geen online lessen bij me neemt. En je mag dus zelf beslissen welk bedrag je voor de les betaalt.

Het gedoneerde totaalbedrag van deze eerste donatieles, ga ik inzetten om mensen die weinig geld te besteden hebben, toch te kunnen laten meedoen met de online yogalessen van De Rustclub. Ik vind het belangrijk dat yoga voor iedereen toegankelijk is. Dit idee is diep verweven met mijn eigen persoonlijke ervaring.

Mijn persoonlijke ervaring

Toen mijn moeder overleed en lang daarna ging het ontzettend slecht met mij. Misschien zag je dat niet van de buitenkant, maar ik voelde dat heel erg aan de binnenkant. Ik had zo immens veel verdriet en om eerlijk te zijn kan me dat nog regelmatig overvallen. Dan wil ik het liefst even die dag niet meer meedoen met de wereld. Even niet meer alles. Even gewoon niets. Best pijnlijk en ik spreek dit uit omdat ik weet dat mensen dit herkennen. Het is ok!

In ieder geval, wat destijds heel belangrijk voor mij was, waren mijn wekelijkse yogalessen van het sportcentrum van de UvA. Dit bracht me zoveel. Als student waren deze lessen goedkoop, ik denk zo’n 4 euro per keer en dit was mijn redding, want veel geld had ik niet. Ik functioneerde helemaal niet zo lekker, was depressief en het werken naast studeren was vaak gewoon te veel. Ik werkte om mijn rekeningen te betalen. Veel meer lukte toen niet. Dat betekende dus ook dat ik niet echt geld had om dingen te doen die mij even die ‘break’ of ‘luchtigheid’ gaven in mijn donkere periode. Bovendien voelde het heel frustrerend, want het was soms alsof ik daarmee buiten de maatschappij stond, terwijl ik zo mijn best deed om te overleven.

Goedkope tarieven

Ik ben dus nog steeds dankbaar dat yoga voor mij op deze goedkope manier toegankelijk werd. Hiermee zeg ik niet dat yogastudios te hoge prijzen hebben, dit zijn namelijk zeer reële prijzen, maar ik weet dus uit ervaring dat dit niet voor iedereen betaalbaar is. Soms vooral op die momenten dat iemand het juist het meeste nodig zou hebben.

Een tijdje terug kreeg ik ‘toevallig’ van enkele mensen ongeveer dezelfde opmerking. Namelijk, dat mijn prijzen laag zijn en dat ik, omdat ik goed ben in wat ik doe, meer zou mogen vragen. Dat is zeker zo! Eens! Voor 20 euro per maand kun je iedere woensdag les bij mij volgen. Dat is dus gemiddeld ongeveer 5 euro per keer. Waarschijnlijk voor de meesten van jullie meer dan goed te doen. Maar voor sommige mensen dus niet. Hierboven de reden. Dus: Volg je online of offline lessen bij mij en waardeer je wat ik doe? Wil je graag soms iets meer geven? En gun je mijn lessen ook aan iemand anders die het eventjes niet kan betalen? Dan zijn de donatielessen daar perfect voor.

Je had me al bij de eerste alinea. Vertel me hoe het werkt?!

Fijn! Yes, de praktische kant. Hoe kun je meedoen met de donatieles? Via het lesrooster klik je op de les van 12 december. Mocht je nog geen account hebben bij De Rustclub, dan zul je eerst even de aanmeldprocedure moeten doorlopen. Wanneer je een account hebt (aangemaakt), kun je de les boeken door op ‘boek nu’ te klikken en daarna op ‘boek les’. Je bent dan ingeschreven. Het inschrijven is gratis. Na de les ontvang je een betaallink via email en kun je een gewenst bedrag overmaken.

Je krijgt altijd een bevestiging van je inschrijving. Mocht je die niet ontvangen hebben, dan is het nog niet gelukt en zul je even opnieuw de les moeten boeken! Wanneer je niet ingeschreven bent, ontvang je namelijk geen Zoom link (of terugkijklink) voor de les. De les zal plaatsvinden in een Zoom meeting. Je krijgt 30 minuten voor aanvang van de les via je email een link toegestuurd voor deze Zoom Meeting. Dus houd je email (en spamfolder) in de gaten voor de link en zorg dat je een gratis Zoom account aangemaakt hebt (www.zoom.us). Je hoeft niet al 30 minuten van tevoren klaar te zitten. Ik zal er zelf ongeveer 10 minuten van tevoren zijn. Het geluid van iedere deelnemer staat uit, dus je hoort alleen mij. Je mag zelf beslissen of je je eigen webcam aan of uit zet. De les wordt na afloop ook naar iedere ingeschreven deelnemer gestuurd om (opnieuw) terug te kijken. Je kunt deze les dus ook later terugkijken op je eigen moment en het is 3 dagen voor je beschikbaar.

Wat gaat er gebeuren met het geld?

Openheid en eerlijkheid. Daar houd ik van. Zeker wanneer jullie geld doneren. Wel zo belangrijk. Dus wat gaat er gebeuren met het geld? Ik houd natuurlijk bij hoeveel geld jullie gedoneerd hebben. Een maand meedoen met online lessen kost 20 euro. Omdat een maand vrij kort is, wil ik een aangemelde persoon drie maanden laten meedoen. Dat kan al veel verschil maken. Dus voor elke 60 ingezamelde euro’s kan iemand 3 maanden online meedoen. Wat nou als er meer geld gedoneerd wordt dan het aantal personen dat zich aanmeldt voor deze optie? Ook dat onthoud ik. Afhankelijk van het bedrag zijn er een x aantal plekjes voor de lessen en die plekken worden gevuld, meteen of pas na een tijdje. Dat maakt niets uit.

Nog iets heel belangrijks!

Ik ken nog nauwelijks mensen die eventueel gebruik zouden willen maken van dit aanbod, maar ik weet zeker dat ze er zijn!! Dus ben jij of ken jij iemand die hiervan gebruik zou kunnen maken, laat het me weten. Een berichtje naar info@derustclub.nl is genoeg en dan pikken we het vanuit daar op. Uiteraard ga ik niet vragen om inkomsten of iets dergelijks. Ik vertrouw erop dat iemand in alle eerlijkheid vertelt gebruik te willen maken van deze optie. Er hangt vaak al genoeg schaamte om te praten over financiële situaties, dat weet ik als geen ander. Wanneer iemand zegt hiervan gebruik te willen maken, geloof ik deze persoon. Dus wees vrij om contact met mij op te nemen. Ik hoop dat we hiermee met z’n allen een verschil kunnen maken voor enkele mensen.

In februari komt er waarschijnlijk weer een donatieles aan en dan zal de opbrengst gaan naar een hele mooie stichting, namelijk Stichting Vrienden van Tijs, die zich inzet voor de strijd tegen Duchenne Spierdystrofie.

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email