Hier mag je uitrusten. 

Je hoeft niet eerst volledig uitgeput te zijn om te mogen rusten. Je hoeft niet eerst al je taken af te tikken voordat je rust verdiend hebt. Je hoeft je niet eerst emotioneel belast te voelen om te mogen rusten. Je hoeft aan niemand te bewijzen wat je allemaal doet, voordat rust geoorloofd is. Er zijn geen voorwaarden gebonden aan rust. 

We zijn er als mens niet voor gemaakt om altijd aan te staan. Kijk maar eens naar de natuur. Er is een continue beweging tussen yang en yin. Donker en licht. Veel en weinig.

Als het actieve systeem in jou lang geactiveerd was, dan lijkt het rust systeem soms vergeten. Maar het zit er nog steeds. Het heeft alleen herinnering nodig.

Bij De Rustclub kun je oefenen met rust door middel van zachte, eenvoudige lichaamsoefeningen, yogalessen en meditaties. Zo wordt je lijf weer herinnerd aan het rust systeem. Je mag voelen hoe waardevol rust is voor je leven. 

“It takes courage to say yes to rest and play, in a culture where exhaustion is seen as a status symbol” - Brené Brown

Rust-bibliotheek

In de Rust Bibliotheek vind je yin, restorative, mindful en nidra yogalessen. Er zijn meditaties (voor emoties) en ademhalingsoefeningen. De lessen en sessies hebben lengtes tussen de 5 en 75 minuten. Fijn om helemaal in je eigen tijd te volgen.

Vanaf augustus 2023 zijn de lessen gratis te volgen via Vimeo. Iedere maand komen er ongeveer twee nieuwe lessen bij. Ik vind het leuk als je een video ‘liked’ of een comment achterlaat. Bekijk hier hoe het werkt.

Ik kies ervoor om te werken met donaties. Het is geen verplichting, maar voor mij toch een mooie manier zo nu en dan iets te ontvangen voor de gemaakte content, zoals de yogalessen en de inspiratiebrieven. Voel vooral zelf wat, wanneer en of je iets wilt geven. Je kunt hier doneren ♥

Veel dank en rust ze!

“Stop measuring days by degree of productivity and start experiencing them by degree of presence” - Alan Watts

De Rustclub wordt gerund door mij – Anniek. Ik gids je terug naar het ervaren van echte rust. Die rust ontstaat als je lichaam zich veilig en kalm voelt. Het is mijn missie je die kalmte, veiligheid en rust weer te laten voelen én dit zo simpel mogelijk te maken.

Al jaren laat ik mensen op een diepe laag ontspannen. Dit doe ik met kennis en ervaring in yoga, verlies, mentale gezondheid en inclusiviteit.

Lees hier gerust meer over mij.

Schrijf je in als je graag maandelijkse inspiratie ontvangt voor een rustiger, minder stressvol en meer authentiek leven.