De Rustclub Online yogalessen

De Rustclub rust uit. Helaas zullen vanaf april 2022 (tijdelijk) geen online yogalessen worden gegeven door De Rustclub. Ik werk aan een nieuwe, stevige basis waar vanuit hopelijk een blijvend concept kan ontstaan. De Rustclub komt sowieso terug, maar keert nu eerst naar binnen om te ontdekken wat tot bloei mag komen. De passie is groots en dit mag later dit jaar tot uiting komen.

Ik dank je voor je interesse in De Rustclub. Voor nu laat ik alle informatie op deze pagina staan, mocht je het fijn vinden het eens door te lezen. Op YouTube vind je een aantal Rustclub lessen die je kunt uitproberen.

Mocht je meer lessen willen volgen, dan kun je via deze link 5 of 10 yin of mindful yogalessen aankopen die dan 3 of 5 maanden beschikbaar zijn voor jou. Hiervoor is het nodig een Momoyoga account aan te maken, als je dat nog niet hebt. Dat volgt zich vanzelf. Heb je hier vragen over, laat het me dan gerust weten. Wie weet zien we elkaar op een later moment. Dank!

 

 

Ben je op zoek naar online yogalessen die je live óf in je eigen tijd kunt volgen, gewoon vanuit je eigen huis?

Wil je graag eens yoga proberen, maar weet je niet waar je moet starten?

Spreken yogalessen in een yogastudio je niet aan?
Bang dat je niet lenig genoeg bent of bekeken wordt door anderen die het zo goed lijken te kunnen?

Ben je op dit moment in je leven in een situatie die fysiek en/of mentaal veel van je vraagt?

Ben je op zoek naar een plek waar jouw lichaam en jouw mentale gezondheid helemaal welkom zijn?

Ben je toe aan rust, stilte en een (wekelijks) moment voor jezelf om te voelen hoe het eigenlijk met je is?

Heb je behoefte aan verzachting in een wereld die snel gaat en veel van je vraagt?

Welkom bij De Rustclub! Een club waar jij welkom bent met alles wat er is.

De online yogalessen worden gegeven door Anniek Gelissen, eigenaresse van De Rustclub. Door verschillende trainingen te hebben gevolgd voor yoga + mentale gezondheid en inclusiviteit, zijn de lessen geschikt voor elk lichaam. Bovendien ligt de nadruk op het maken van eigen keuzes voor de houdingen, zodat elke les passend is voor iedereen die meedoet. En zoals de naam De Rustclub al zegt: het gaat om rustige yogalessen. Om te weten hóé dat precies gaat, ben je uitgenodigd het eens in een proefles te ervaren.

Er is dus geen yoga ervaring vereist. Sterker nog, dit is een fijne kennismaking met yoga. Je kunt thuis in je eigen, veilige omgeving ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Het is erg geschikt wanneer je behoefte hebt aan rust, veel stress ervaart of in rouw bent. Maar ook dat is geen vereiste. Zelfs wanneer je lekker in je vel zit zul je merken dat je baat hebt bij de yogalessen.

Ben je benieuwd? Lees gerust verder op deze pagina en neem een kijkje op het lesrooster.

Lieve woorden over De Rustclub

Het aanbod

online yogalessen

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd vastgehouden, meestal 3-5 minuten. Hierdoor ontstaat er een (lichte) weerstand in de gebieden waarvoor de houding bedoeld is. De spieren ontspannen zoveel mogelijk, mede met behulp van props om het lichaam te ondersteunen. Door deze lange duur en ontspanning treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd, dat zich bevindt rondom bv. spieren en gewrichten. Als je weer uit de houding komt is het tijd om na te voelen wat een houding met je lichaam gedaan heeft. Lees er hier meer over.

Wanneer? Woensdag, 19.00 – 20.00 uur. 

Wat heb je nodig?
Een mat of zachte, maar stabiele ondergrond. Kussen(s) en deken(s). Dit kunnen yogaspullen zijn, maar je kunt ook iets van je bank of bed gebruiken.

online yogalessen

Mindful yoga is een rustige, ontspannen yogales waarin zachte bewegingen worden gekoppeld aan de ademhaling. Je zou het ook mindful/meditatief bewegen kunnen noemen. We beginnen de les door eerst even stil te zijn, de overgang van je dag naar de stilte. Vervolgens begeleid ik je door bewegingen heen en zul je merken dat je je lichaam gaat voelen en observeren. Niets is goed of fout. Je bent alleen aan het ademen en aan het bewegen. Hierdoor zal je lichaam ontspannen. Soms eindigen we de les met een yin houding en altijd de eindhouding savasana.

Wanneer? Woensdag, 20.15 – 21.15 uur.

Wat heb je nodig?
Een mat of zachte, maar stabiele ondergrond. Een kussen en deken. Dit kunnen yogaspullen zijn, maar je kunt ook iets van je bank of bed gebruiken.

Prijzen

Losse lessen:
2 proeflessen: €10,-  (1 maand geldig)
5-rittenkaart: €39,-  (5 maanden geldig)
Dit is geschikt voor jou wanneer je wellicht ook ergens anders lessen volgt en af en toe een online les wilt meedoen, maar misschien is een maandabonnement uiteindelijk voordeliger. Lees het hieronder en beslis wat het beste bij je past.

Abonnementen:
– Iedere week 1 les: €19,- per maand.
Je bepaalt zelf welke les je elke week wilt volgen.
– Wekelijks beide lessen: €29,- per maand.
Je kunt dan beide lessen op het lesrooster volgen.

Een abonnement is geschikt voor jou wanneer je iedere week terug wilt komen naar dat moment van rust en daarmee de waarde zult gaan voelen in je dagelijks leven van jouw wekelijkse moment(en). Een abonnement verloopt via automatische incasso. Opzeggen kan elke maand, maar wel voordat jouw nieuwe maand begint. In je online Momoyoga omgeving kun je altijd terugvinden welke datum dat is. 

Alle lessen worden opgenomen en zijn 6 dagen beschikbaar om terug te kijken. Mocht je dus niet live aanwezig kunnen/willen zijn, dan ontvang je na de yogales een terugkijklink om het in je eigen tijd te volgen. Wil je hier meer over weten? Lees dan nog even verder.

Extra (gratis) lessen:
Een keer in de 5 á 6 weken zet ik een extra les van 75 minuten op het rooster die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht welk abonnement/rittenkaart je hebt. Ik kies dan een les waar ik zelf zin in heb of een les waarnaar op dat moment vraag is. Ook deze les vind je op het rooster en je kunt je dus vrij inschrijven.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden
Ben je er voor het eerst? Via deze link kun je je aanmelden voor mijn yogastudio op Momoyoga. Kies vervolgens een les op het lesrooster die je zou willen volgen en klik op ‘Boek nu’. Je kunt nu een product kopen zodat je een les kunt boeken. Na aanschaf van proeflessen, maandabonnement of 5-rittenkaart, kies je er nog een keer voor om de les te boeken.
Heb je al een account bij mijn studio? Log dan gewoon in via de website van Momoyoga. Momoyoga heeft ook een app die je op je telefoon kunt installeren. Kies een les op het lesrooster die je zou willen volgen en klik op ‘Boek nu’. Kies dan waarmee je de les wilt aanschaffen (proefles, maandabonnement, 5-rittenkaart). Daarna, op de volgende pagina, klik je dan op ‘Boek les’.

In beiden gevallen: kijk voor de zekerheid of je een bevestigingsmail hebt ontvangenAls je die niet hebt ontvangen, is het nog niet gelukt, dus zul je even opnieuw de les moeten boeken! Als je niet ingeschreven bent, ontvang je namelijk geen Zoom link (of terugkijklink) voor de les.

Hoe werkt het?
Wanneer je je ingeschreven hebt voor een les krijg je 30 minuten voor aanvang van de les via je email een link toegestuurd voor een Zoom meeting. Dus houd je email (en spamfolder) in de gaten voor de link en zorg dat je een gratis Zoom account aangemaakt hebt (www.zoom.us). Je hoeft natuurlijk niet al 30 minuten van tevoren klaar te zitten. Ik zal er zelf ongeveer 10 minuten van tevoren zijn. Het geluid van iedere deelnemer staat uit, dus je hoort alleen mij. Je mag zelf beslissen of je je eigen webcam aan of uit zet. Je mag doen wat passend voelt voor jou.

Wil je de les op een later moment volgen?
Schikt woensdag niet of kijk je liever in je eigen tijd? Geen zorgen. Schrijf je alsnog in voor de les in het systeem van Momoyoga. Je ontvangt dan na de les een link voor de opgenomen les, zodat je hem op je eigen moment kunt volgen. Deze les blijft 6 dagen voor jou beschikbaar. 
DUS: Je hoeft je niet af te melden bij mij, want wanneer je online live niet aanwezig bent, krijg je altijd de link toegestuurd.
MAAR: Meld je wel aan voor de les in Momoyoga, want anders weet ik niet of je de link wilt ontvangen.

Heb je nog andere vragen?
Kijk eens bij de veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij? Stuur me dan een bericht

Lieve woorden over De Rustclub

Schrijf je in als je graag maandelijkse inspiratie ontvangt voor een rustiger, minder stressvol en meer authentiek leven.

Scroll naar top