De Rustclub Online yogalessen

Welkom bij De Rustclub! In 2020 is het veel logischer en eenvoudiger geworden om je yogalessen online (live of replay) te volgen. Is de yogastudio dicht of vind je het eigenlijk sowieso wel prettig om yogalessen thuis te volgen? Dan ben je bij De Rustclub op het juiste adres.

Er is geen yoga ervaring vereist. Sterker nog, dit is voor velen een fijne kennismaking met yoga. Je kunt thuis in je eigen, veilige omgeving ervaren wat yoga voor jou kan doen. Bovendien is het erg geschikt wanneer je behoefte hebt aan rust, veel stress ervaart of in rouw bent. Maar ook dat is geen vereiste. Zelfs wanneer je tip top in je vel zit zul je merken dat je baat hebt bij de yogalessen.

Ben je benieuwd naar de online lessen of wat yoga voor jou kan betekenen?
Lees gerust verder op deze pagina of neem een kijkje op het lesrooster.

Het aanbod

online yogalessen

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd vastgehouden, meestal 3-5 minuten. Hierdoor ontstaat er een (lichte) weerstand in de gebieden waarvoor de houding bedoeld is. De spieren ontspannen zoveel mogelijk, mede met behulp van props om het lichaam te ondersteunen. Door deze lange duur en ontspanning treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd, dat zich bevindt rondom bv. spieren en gewrichten. Als je weer uit de houding komt is het tijd om na te voelen wat een houding met je lichaam gedaan heeft. Lees er hier meer over.

Wanneer? Maandag, 19.00 – 20.00 uur. 
Let op: vanaf september 2021 verplaatst de yinles naar woensdagavond 19.00 – 20.00 uur. 

Wat heb je nodig?
Een mat of zachte, maar stabiele ondergrond. Kussen(s) en deken(s). Dit kunnen yogaspullen zijn, maar je kunt ook iets van je bank of bed gebruiken.

online yogalessen

Mindful yoga is een rustige, ontspannen yogales van waarin zachte bewegingen worden gekoppeld aan de ademhaling. Je zou het ook mindful/meditatief bewegen kunnen noemen. We beginnen de les door eerst even stil te zijn, de overgang van je dag naar de stilte. Vervolgens begeleid ik je door bewegingen heen en zul je merken dat je volledig je lichaam gaat voelen en observeren. Niets is goed of fout. Je bent alleen aan het ademen en aan het bewegen. Hierdoor zal je lichaam ontspannen. Soms eindigen we de les met een yin houding en altijd de eindhouding savasana.

Wanneer? Woensdag, 19.30 – 20.30 uur.
Let op: vanaf september 2021 verplaatst mindful yoga naar 20.15 – 21.15 uur.

Wat heb je nodig?
Een mat of zachte, maar stabiele ondergrond. Een kussen en deken. Dit kunnen yogaspullen zijn, maar je kunt ook iets van je bank of bed gebruiken.

Prijzen

Losse lessen:
2 proeflessen: €10,-  (1 maand geldig)
5-rittenkaart: €39,-  (5 maanden geldig)
Dit is geschikt voor jou wanneer je wellicht ook ergens anders lessen volgt en af en toe een online les wilt meedoen. Maar misschien is een maandabonnement uiteindelijk voordeliger. Lees het hieronder en beslis wat het beste bij je past.

Abonnementen:
– Iedere week 1 les: €19,- per maand.
Je bepaalt zelf welke les je elke week wilt volgen.
– Wekelijks beiden lessen: €29,- per maand.
Je kunt dan alle lessen op het lesrooster volgen.

Een abonnement is geschikt voor jou wanneer je iedere week terug wilt komen naar dat moment van rust en daarmee de waarde zult gaan voelen in je dagelijks leven van jouw wekelijkse moment(en). Een abonnement verloopt via automatische incasso. Opzeggen kan elke maand, maar wel voordat jouw nieuwe maand begint. In je online Momoyoga omgeving kun je altijd terugvinden welke datum dat is. 

Alle lessen worden opgenomen en zijn 4 dagen beschikbaar (vanaf september 2021 wordt dit 5 dagen) om terug te kijken. Mocht je dus een niet live aanwezig kunnen/willen zijn dan kun je met elke gekochte les of elk abonnement een terugkijklink ontvangen van de les. Wil je hier meer over weten? Lees dan nog even verder.

Extra (gratis) lessen:
Een keer in de 5 á 6 weken zet ik een extra les van 75 minuten op het rooster die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht welk abonnement/rittenkaart je hebt. Ik kies dan een les waar ik zelf zin in heb of een les waarnaar op dat moment vraag is. Ook deze les vind je op het rooster en je kunt je dus vrij inschrijven.

Donatielessen:
Eens in de 2 á 3 maanden geef ik een 90 minuten donatie yogales. Ook deze les mag je terugkijken als je er niet live bij kunt zijn en de link daarvoor is 7 dagen beschikbaar. De opbrengst van deze les gaat naar een goed doel. Iedereen kan meedoen aan deze les. Ook als je normaal gesproken geen online lessen bij me volgt. Je mag zelf beslissen welk bedrag je voor de les betaalt. Je kunt je dus gratis inschrijven voor de les en na de les ontvang je een betaallink via email en mag je een bedrag overmaken.
Het inschrijven voor de les en voor mijn studio op Momoyoga verloopt hetzelfde als de andere lessen (behalve de betalingswijze dan), dus lees hieronder even door hoe je het aanmeldproces kunt doorlopen.

Praktische informatie

Aanmelden
Ben je er voor het eerst? Via deze link kun je je aanmelden voor mijn yogastudio op Momoyoga. Kies vervolgens een les op het lesrooster die je zou willen volgen en klik op ‘Boek nu’. Je kunt nu een product kopen zodat je een les kunt boeken. Na aanschaf van proeflessen, maandabonnement of 5-rittenkaart, kies je er nog een keer voor om de les te boeken.
Heb je al een account bij mijn studio? Log je dan gewoon in via de website van Momoyoga. Momoyoga heeft ook een app die je op je telefoon kunt installeren. Kies een les op het lesrooster die je zou willen volgen en klik op ‘Boek nu’. Kies dan waarmee je de les wilt aanschaffen (proefles, maandabonnement, 5-rittenkaart). Daarna, op de volgende pagina, klik je dan op ‘Boek les’.

In beiden gevallen: Wanneer je dit gedaan hebt, ben je aangemeld, maar kijk voor de zekerheid of je een bevestigingsmail hebt ontvangenAls je die niet hebt ontvangen, is het nog niet gelukt, dus zul je even opnieuw de les moeten boeken! Als je niet ingeschreven bent, ontvang je namelijk geen Zoom link (of terugkijklink) voor de les.

Hoe werkt het?
Wanneer je je ingeschreven hebt voor een les krijg je 30 minuten voor aanvang van de les via je email een link toegestuurd voor een Zoom meeting. Dus houd je email (en spamfolder) in de gaten voor de link en zorg dat je een gratis Zoom account aangemaakt hebt (www.zoom.us). Je hoeft natuurlijk niet al 30 minuten van tevoren klaar te zitten. Ik zal er zelf ongeveer 10 minuten van tevoren zijn. Het geluid van iedere deelnemer staat uit, dus je hoort alleen mij. Je mag zelf beslissen of je je eigen webcam aan of uit zet. Je mag doen wat passend voelt voor jou.

Wil je de les op een later moment volgen?
Schikt maandag of woensdag niet of kun je een keer niet meedoen? Geen zorgen. Schrijf je alsnog in voor de les in het systeem van Momoyoga. Je ontvangt dan na de les een link voor de opgenomen les, zodat je hem op je eigen moment kunt volgen. Deze les blijft 4 dagen voor jou beschikbaar. (Vanaf september 2021 geef ik beiden lessen, yin en restorative, op woensdag en is de terugkijklink 5 dagen beschikbaar). 
DUS: Je hoeft je niet af te melden bij mij, want wanneer je online live niet aanwezig bent, krijg je altijd de link toegestuurd.
MAAR: Meld je wel aan voor de les in Momoyoga, want anders weet ik niet of je de link wilt ontvangen.

Heb je nog andere vragen?
Stuur me een bericht op Instagram of via de contact pagina.

De Rustclub reviews

Schrijf je in als je graag maandelijkse inspiratie ontvangt voor een rustiger, minder stressvol en meer authentiek leven.

Scroll naar top