Energie en intuïtie

Abonnementen

Energie en intuïtie – investering in de bron

Dit jaar investeer ik in mezelf. Op een dieper niveau. Ik investeer in de bron! Misschien zegt je dat wat, misschien niet. De bron, het hart, de liefde, het universum, god. Noem het zoals je wilt. Wanneer ik in contact ben met die diepste, mooiste bron, dan valt alles weg en voel ik dat het goed is. Dan voel ik ALTIJD de energie van mijn moeder. En iedere keer als ik daar ben hoor ik haar zeggen: ik ben er altijd. En dan zeg ik: dat weet ik. Tot ik terug ben in mijn hoofd en daar te lang verblijf en vergeet dat het zo is.
Soms denk ik dat ik contact ga maken met deze bron, door bijvoorbeeld een wandeling te maken door de natuur. Maar dan stiekem toch met muziek of een podcast op m’n oren. Niks mis mee trouwens, ook fijn, maar het brengt me niet naar wat er gevoeld wil worden. Want het is afleiding. ALLES is afleiding, tot ik besluit het ECHT te voelen. Die bron. Het is er altijd, tot ieders beschikking, en toch besluiten we allemaal om onszelf af te leiden.

Een balans tussen nuchterheid en diepte

Misschien klinkt het te zweverig voor je. Ik ben me daarvan bewust. Het is een van de redenen waarom ik vaak stop met het uitdrukken van dit soort woorden. Dan schrijf ik iets en verwijder ik het weer. “Wie zit hierop te wachten?” “Straks wil niemand meer yogales volgen, omdat ze vinden dat ik onzin uitkraam”. In mijn lessen probeer ik een balans te vinden tussen aan de ene kant nuchterheid en de basis. Met beiden voeten op de grond. Regelmatig zijn er mensen in mijn lessen die nog nooit yoga hebben beoefend. Voor hen wil ik een toegankelijke plek zijn waarin ze in eerste instantie in contact kunnen komen met hun lichaam en met emoties. Wanneer dit niet vanzelfsprekend is dan is dat de eerste stap en wil ik liever niet dat het te abstract wordt, zodat iemand zich niet veilig genoeg voelt om terug te keren naar een yogales. Maar aan de andere kant wil ik meegeven dat er nog een diepere laag bestaat en de iets meer beoefende yogi’s een mogelijkheid geven die te ontdekken.

Het voelen van energie

Het afgelopen jaar ben ik door de stilte en de rust steeds meer in contact gekomen met mijn intuïtie en de bron en heb ik gemerkt hoe gevoelig ik ben voor energie. Ik kan het voelen. Ik voel het als mensen bij mij op de mat liggen. Ik weet na een tijdje waar in het lichaam de energie bij iemand vastloopt. Als gevolg daarvan spreek ik intuïtief en zeggen mensen achteraf: “je zei precies de juiste dingen”. Klopt, want dat voel ik inmiddels. Ik zeg het, niet omdat ik het van tevoren zo heb voorbereid, maar omdat ik ineens voel dat dit het juiste is om uit te spreken. Wanneer mensen in savasana liggen in groeps of privé lessen ‘zie’ ik wie in complete overgave is en het hart open staat en wie aan het vechten is tegen innerlijke demonen. Soms beginnen mijn handen als vanzelf vreemde bewegingen te maken, alsof ik bepaalde energieën daarmee wil verdrijven of verplaatsen. Vaak voel ik de energie van mijn moeder en vaak voel ik ook de energie van andere dierbaren die er niet meer zijn van de mensen die op de mat liggen. En nog nooit had ik het daar zo specifiek over omdat ik het eng vind om uit te spreken. Bang wat jullie van me zullen vinden. Hoewel ik dus denk en weet dat iedereen dit kan. Een intuïtieve kunst verloren in de oppervlakte van de westerse maatschappij. Laatst zei iemand tegen me: “Wat is dat mooi om te horen dat je dat kan, maar het lijkt alsof je je ervoor schaamt”. Dat klopt, ik ben bang en ik schaam me. En dat wil ik helemaal niet, want ik weet dat het me vrijheid geeft als ik het meer zal omarmen. Wanneer ik niet meer denk dat dit ‘niet mag zijn’, zal het me niet meer opsluiten.

Investeren in liefde en vertrouwen

Dus daarom investeer ik dit jaar in mezelf en die bron. Daar waar ik voel dat alles goed is en waar ik in vertrouwen en liefde kan zijn. Het fijne is, een energie liegt niet. Ons hoofd kan nogal eens wat kronkels verzinnen om te ontkennen wat we eigenlijk al weten. Wat ons lichaam of onze energie ons eigenlijk al verteld. Soms willen we het niet horen en dan is daar die eeuwige afleiding. Ik wil mezelf niet meer afleiden. En mezelf niet meer verstoppen. Ik wil niet meer oordelen (over mezelf en anderen). Ik weet dat het mogelijk is om vanuit het hart te leven, zonder niet te kunnen voldoen aan het betalen van rekeningen, meteen je baan op te moeten zeggen omdat het niet 100% bevalt, niet te voldoen aan verplichtingen en beslommeringen die we allemaal kennen. Het enige dat nodig is, is om jezelf in alle eerlijkheid toe te spreken en te erkennen wanneer je jezelf aan het afleiden bent en het nodig is je terug te brengen naar jezelf (en die bron).

Misschien snap je niet waar ik het over heb. Of misschien snap je het ergens ‘vaag’ wel. Dat is je weten. Ik nodig je uit om het dit jaar voor jezelf te ontdekken. Probeer het eens, waar je ook staat in je leven. Ik weet dat iedereen in staat is contact te maken met het diepste van jezelf, daar waar alles goed is. Het maakt niets uit waar je start voor deze ontdekkingsreis.

Mogelijkheden bij De Rustclub

Je mag je aansluiten bij mijn online lessen van De Rustclub. Ik probeer altijd te zorgen voor veiligheid (en dus een bepaalde nuchterheid) om je eigen lichaam, emoties en meer te onderzoeken. Je hebt keuzes. Niets moet. Je kiest zelf. Er is veel vrijheid om te voelen, maar ik zal je begeleiden. Met elke intentie ben je welkom. Wil je bezig zijn met bewegen en je lichaam? Wil je meer in contact komen met je gevoel? Wil je op zoek naar de diepere laag? Alles kan, het is jouw intentie en jouw startpunt.
Ben je juist aangesproken door het energetische aspect waar ik het over heb. Misschien heb je al eens die bron gevoeld, die liefde, dat alles omvattende en wil je het verder ontdekken? Ben je benieuwd naar die diepere laag, jezelf willen aanspreken in je energetische lichaam en juist daarmee meer contact maken? Ook dat doe ik graag samen met jou.
Wil je hierover sparren, want heb je geen idee waar je staat? Laten we dat bespreken. Alles is bij mij goed! Zonder oordeel, weet je nog? 

Tot slot

Misschien ben je niet meteen aangesproken door wat ik te bieden heb, maar wel geïnteresseerd in deze weg. Zoek gerust uit welke mensen je zouden kunnen helpen. Er zijn er velen en iedereen heeft iets unieks te bieden.

Ik hoop dat je jezelf mag gunnen om je hart te volgen en te voelen dat je mag vertrouwen. Het is echt de investering waard! Dat weet ik. Het brengt je inzichten en groei. Wanneer je daar klaar voor bent en je jezelf niet meer wilt afleiden, dan ligt alles voor je open.

In liefde en vertrouwen. Anniek

Share this post