Rouw boeken #1

Boeken over rouw en verlies

Rouw boeken #1

Lieve allemaal. Misschien weten jullie dit over mij, misschien ook helemaal niet. Ik houd van lezen. Het liefst lees ik informatieve boeken en aangezien ik vanwege mijn eigen ervaring ook interesse heb in rouw en verlies, lees ik regelmatig een boek rondom dit onderwerp. Dat is de reden dat ik besloten heb af en toe een blog te schrijven over een boek dat ik gelezen heb. Uit elk boek neem ik wel iets waardevols mee, dus waarom zou ik dat niet met jou delen?

Boekentip #1

Signs. The secret language of the universe, van Laura Lynne Jackson. En inmiddels in het Nederlands vertaald: Tekens zijn overal. Leer de boodschappen van het universum zien en begrijpen.

Waar het boek over gaat.

Signs is een iets spiritueler boek en daar moet je van houden, maar ik daag je uit om daar eens voor open te staan als dat eerder niet zo was. Laura Lynne Jackson is een medium en ze legt in dit boek uit hoe je overleden dierbaren door middel van tekens contact met je proberen te maken. Ze legt ook uit hoe je hier als persoon op aarde voor open kunt gaan staan. Ze zegt eigenlijk dat je het helemaal zelf kunt ervaren. Dat je haar niet nodig hebt als medium om te bevestigen dat je dierbaren nog om je heen zijn. In het boek geeft ze elk hoofdstuk een voorbeeld van mensen die het ene na het andere onverklaarbare meemaakte en hoe dit in verband staat met de overleden dierbaren van die personen. Echt prachtig om te lezen.

Wat ik zelf zo fijn vind aan dit boek.

Het is zoooo troostend. Oh, wat is dit een fijn boek. Wanneer ik verdriet heb of geen verbinding voel met mijn moeder, dan ga ik dit boek lezen. Dus ja, ik heb het al meer dan eens gelezen. Ik geloof wel in deze spirituele verbinding, maar er zijn dagen bij dat ik nergens in geloof en dat ik niets snap van de plotselinge dood van mijn moeder. Dan pak ik graag dit boek erbij om weer vertrouwen te krijgen dat onze verbinding nog steeds bestaat en dat ik er letterlijk alleen maar om hoef te vragen en ervoor open hoef te staan. Het boek zorgt er op die manier ook voor dat ik meteen iets liever ben voor mezelf in mijn verdriet, omdat ik weet dat alleen in rust en stilte deze tekens zich zullen aandienen.

Bovendien zijn alle voorbeelden heerlijk om te lezen. Wat is de wereld toch prachtig. Het boek biedt hoop en troost en je voelt je telkens plaatsvervangend gelukkig voor de personen in het boek die deze mooie tekens ontvangen.

Waarom je dit boek wilt lezen.

Nou, zoals hierboven gezegd… Het is ontzettend troostend en fijn om te lezen. Het leest gemakkelijk en het maakte mij in ieder geval erg nieuwsgierig. Ook wanneer je niet echt gelooft in tekens of in ‘iets’ is het nog steeds de moeite waard. Zeker als je weleens wat meemaakt en dan denkt: is dit nou een teken of niet? Ach ik zal het me wel verbeelden.

Juist dan hoop ik dat je het gaat lezen en iets meer gaat geloven, want het kan ook zo’n mooie kracht en dimensie geven aan de verbinding met je overleden dierbare. Ik geloofde zelf nooit in iets, want “als je dood bent is het voorbij”. Maar sinds de dood van mijn moeder zie ik zoveel sprinkhanen, dat is niet toevallig meer. Dat is gestart in de week van haar uitvaartdienst en sindsdien komen ze op belangrijke momenten op mijn pad. Ja, ik kan denken: ach, het is gewoon een sprinkhaan. Maar hoe mooi en fijn is het om te kunnen denken dat ze af en toe haar liefde stuurt naar mij. Ik kies sowieso voor dat tweede, want dat geeft mij dan weer positieve en liefdevolle energie!

Een stukje uit het boek.

“Signs give us meaning in moments when there seems to be no meaning to be found. One of the most beautiful ways that signs can transform us has to do with the grief we feel when we lose someone we love. It’s very easy for us to get stuck in our grief – to feel overwhelmingly sad and empty and lonely. But our loved ones on the Other Side do not want us to feel that way, so they send us signs that can transform our grief into something quite profound – the feeling that we continue to be, and will always be, connected to those we love, even after they cross to the Other Side”.

Dit vind ik zo mooi! Want dit is precies zoals ik het zelf ook voel. Ten eerste, dat een verbinding tussen jou en je ‘loved one’ er altijd is en zal blijven. Dat is eigenlijk waar het hele idee voor de ‘Herinner je loved one’ sessies op gebaseerd is. (even niet meer beschikbaar 17mrt2021) Ten tweede, dat een teken in de dieptes van rouw heel fijn kan voelen. Dat ervaar ik zelf regelmatig, wanneer ik het nodig heb, dan ontvang ik een sprinkhaan als teken van mijn moeder. Altijd op dat soort momenten dat ik denk: hoe is het toch mogelijk? Omdat ik erin geloof (waar ik me overigens niet voor schaam ofzo), heb ik ook het idee dat ik door mijn openheid daarin meer tekens opmerk. Soms als we heel erg vasthouden aan iets of vinden dat we het nu ‘moeten’ zien, omdat iedereen het ziet behalve jij, dan is het te krampachtig en dan zul je de tekens ook niet ervaren. Het is heel apart, op het moment dat je loslaat dat er iets moet gebeuren, dan gebeurt het. Zo is het met heel veel. En dus ook met tekens. Wie weet.

Vragen.

Heb je vragen over dit boek of wil je nog iets meer weten over wat ik ervan denk, stuur me dan gerust een berichtje. Stuur me ook een bericht als je meer wilt weten over het ontvangen van tekens. Ik ben er geen expert in maar ik heb wel zo mijn eigen manieren om er iets meer voor open te staan en dat lijkt meestal wel goed te werken. Het lijkt me ook altijd leuk om te weten wat jij van dit boek vindt, mocht je het gelezen hebben.
Veel liefs!

 

Share this post